Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Lucruri mai putin cunoscute despre lasagna

Datorita globalizarii, mai toti am ajuns sa auzim de faimoasa specialitate italiana numita lasagna. Acest fel de mancare de specific italian este unul dintre cele mai vechi feluri de mancare ale bucatarii italienesti.

Datorita globalizarii, mai toti am ajuns sa auzim de faimoasa specialitate italiana numita lasagna. Acest fel de mancare de specific italian este unul dintre cele mai vechi feluri de mancare ale bucatarii italienesti. Mai mult decat atat, reteta de lasagna face parte din cartile de bucate inca din Roma Antica. Iar daca esti la fel de pofticios ca si noi cand vine vorba de lasagna, iata si cateva lucruri mai putin cunoscute pe care ar trebui sa le stii.

1. Reteta traditionala de lasagna este deja arhicunoscuta, nefiind multe de spus despre aceasta. Totusi, exista un tip de lasagna considerat de lux, care se prepara cu trufe. In lasagna cu trufe vei regasi ingrediente precum branza, sosul bechamen dar si multe trufe albe.

2. Dat fiind faptul ca ne aflam in perioada concediilor, daca planuiesti sa vizitezi Italia si vrei sa te delectezi cu o lasagna autentica, recunoscuta mondial ca fiind cea mai buna, iti recomandam sa vizitezi regiunea Emilia-Romanga. Chiar daca lasagna se prepara in intreaga Italie, aceasta regiune este renumita pentru reteta absolut divina de lasagna bolognesa.

3. Cand prepari o lasagna, din cate straturi este compusa aceasta? Conform italienilor, 5 este numarul ideal de straturi din cadrul acestui fel de mancare. Totusi,  numarul acestora poate varia in functie de preferinte.

4. Mancarea mamei va fi intotdeauna cea mai buna. Acelasi lucru se aplica si in cazul acestui preparat. Fiind o reteta de familie, traditionala, care se transmite din generatie in generatie, orice italian pe care il vei intreba iti va spune acelasi lucru, si anume ca mama lui stie sa faca cea mai buna reteta de lasagna.

5. Un ingredient care nu poate lipsi niciodata dintr-o lasagna este sosul Ragu, care amestecat cu sosul Bechamel si cu parmezan reprezinta ingredientul principal al retetei de lasagna bolognesa. Pentru a putea prepara un sos divin acesta trebuie sa aiba o culoare rosu aprins si sa contina cantitati egale de carne de vita si carne de porc.