Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Gatitul pastelor: 8 secrete pentru pastele perfecte!

Pastele reprezinta un aliment de baza in alimentatia noastra, ca orice alt tip de cereala. In plus, sunt preferatele tuturor, indiferent de varsta. Nu are importanta daca sunt uscate, din grau dur sau proaspete cu ou, sunt extrem de simplu de gatit si foarte gustos daca se tine cont de cateva mici sfaturi.

Pastele reprezinta un aliment de baza in alimentatia noastra, ca orice alt tip de cereala. In plus, sunt preferatele tuturor, indiferent de varsta. Nu are importanta daca sunt uscate, din grau dur sau proaspete cu ou, sunt extrem de simplu de gatit si foarte gustos daca se tine cont de cateva mici sfaturi.

Vrei sa stii care sunt? Ti le prezentam mai jos!

1. Cantitatea de apa: Tebuie sa folosim 1 litru de apa pentru fiecare 100 de grame de paste, pentru a se hidrata corect si pentru a nu se lipi. Vasul trebuie sa fie mare deoarece pastele, dupa fierbere, isi vor dubla volumul. Apa nu trebuie sa depaseasca niciodata 2/3 din volumul vasului in timpul fierberii va curge pe aragaz.

2. Cantitatea de sare: Cantitatea potrivita de sare este de 12-15 grame pe fiecare litru de apa. Sarea se adauga atunci cand apa fierbe, deoarece apa sarata va avea o temperatura mai ridicata de fierbere.

3. Adaugarea pastelor: Pastele se adauga in apa dupa ce sarea s-a dizolvat. Se adauga toate in acelasi timp si se amesteca imediat pentru a evita lipirea acestora. Pe toata durata fierberii oala se va lasa fara capac.

4. Un strop de ulei: Pentru toate tipurile de paste uscate cat si pentru cele de forme si dimensiuni mari este rcomandabil sa folosim putin ulei. Exista riscul ca acestea sa se lipeasca si tocmai de aceea, uleiul va impiedica sa se intample acest lucru.

5. Timpul de fierbere: Este bine sa urmarm indicatiile de pe ambalaj insa, cu un minut inainte de a le scoate, pastele trebuiesc verificate. Timpul de fierbere se contorizeaza din momentul in care apa a inceput sa fiarba. De aceea, se recomanda ca focul sa fie puternic pentru ca in momentul introducerii acestora in apa, temperatura sa fie aceeasi.

6. Sosul: Daca ai pregatit un sos ce trebuie amestecat cu pastele, este de preferat sa lasi putin din apa in care au fiert pentru ca aromele sa patrunda mai bine. Daca dimpotriva, folosim un sos bolognese, de exemplu, vom aseza putin deasupra iar pe parcurs vom completa la nevoie. Turnand tot sosul, riscam ca acesta sa curga sub paste si automat la suprafata sa se usuce.

7. Cascavalul: Se adauga intotdeauna dupa ce pastele au absorbit putin din sos. Ideal ar fi sa fie ras pe loc, pentru a nu se usca si pentru a se amesteca mai bine aromele.

8. Pastele reci: Sunt foarte gustoase in salate, insa este necesar sa fie gatite al dente, altfel vor absorbi ulei si condimente in exces. Se trec prin apa rece si se servesc pe loc.