Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Tocanita din carne de porc cu ardei gras si vin dulce

Timp de pregatire:

Mai mult de o ora

Timp total:

mai mult de o ora

Ingrediente:
  • 800 g de pulpa de porc fara os si degresata usor
  • O ceapa curatata
  • 2 ardei grasi sau gogosari, curatati si spalati
  • 150 g de masline verzi spalate
  • O cana de Tamaioasa Romaneasca
  • O cana de supa de vita, preparata cu concentrat tip cub
  • ½ pahar de ulei de floarea soarelui
  • O lingura de faina
  • O lingura de maghiran tocat
  • O lingura de patrunjel tocat
  • ½ lingurita de piper negru macinat mare (grunjos)
  • O lingurita de sare
Mod de preparare:

1. Spalati si apoi stergeti carnea cu o carpa curata si uscata. Taiati pulpa in cuburi cu latura de 3 cm, apoi asezati-o intr-un bol, la marinat, pentru 6 ore impreuna cu vinul, maghiranul, ½ lingurita de sare si o lingura de ulei. Amestecati in marinada din cand in cand.

2. Taiati ardeii fasii si tocati marunt ceapa. Scurgeti cuburile de carne de marinada, iar pe aceasta strecuraţi-o. Incingeti o cratita Delimano cu ulei si rumeniti usor ceapa, apoi adaugati ardeii, amestecand usor. Dupa 3-4 minute adaugati carnea, continuand pana s-a evaporat aproape complet lichidul lasat de ingrediente. In acest moment adaugati faina, incorporand-o in sote, apoi supa de vita si ½ din marinada ramasa. Acoperiti cratita si fierbeti tocanita, la foc domol, timp de 35-40 de minute

3. Verificati daca carnea este frageda, adaugati maslinele verzi si restul de marinada, daca vi se pare sosul prea gros. Continuati inca 7-8 minute, dupa care opriti focul si presarati patrunjel.

4. Serviti tocanita cu garnitura de galuste sau paste fainoase mici.

Pofta buna!

Autor : Delimano