Tocanita din carne de porc cu ardei gras si vin dulce
Timp de pregatire:
Mai mult de o ora
Timp total:
mai mult de o ora
- Ingrediente:
-
- 800 g de pulpa de porc fara os si degresata usor
- O ceapa curatata
- 2 ardei grasi sau gogosari, curatati si spalati
- 150 g de masline verzi spalate
- O cana de Tamaioasa Romaneasca
- O cana de supa de vita, preparata cu concentrat tip cub
- ½ pahar de ulei de floarea soarelui
- O lingura de faina
- O lingura de maghiran tocat
- O lingura de patrunjel tocat
- ½ lingurita de piper negru macinat mare (grunjos)
- O lingurita de sare
- Mod de preparare:
-
1. Spalati si apoi stergeti carnea cu o carpa curata si uscata. Taiati pulpa in cuburi cu latura de 3 cm, apoi asezati-o intr-un bol, la marinat, pentru 6 ore impreuna cu vinul, maghiranul, ½ lingurita de sare si o lingura de ulei. Amestecati in marinada din cand in cand.
2. Taiati ardeii fasii si tocati marunt ceapa. Scurgeti cuburile de carne de marinada, iar pe aceasta strecuraţi-o. Incingeti o cratita Delimano cu ulei si rumeniti usor ceapa, apoi adaugati ardeii, amestecand usor. Dupa 3-4 minute adaugati carnea, continuand pana s-a evaporat aproape complet lichidul lasat de ingrediente. In acest moment adaugati faina, incorporand-o in sote, apoi supa de vita si ½ din marinada ramasa. Acoperiti cratita si fierbeti tocanita, la foc domol, timp de 35-40 de minute
3. Verificati daca carnea este frageda, adaugati maslinele verzi si restul de marinada, daca vi se pare sosul prea gros. Continuati inca 7-8 minute, dupa care opriti focul si presarati patrunjel.
4. Serviti tocanita cu garnitura de galuste sau paste fainoase mici.
Pofta buna!