Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Tocanita de cartofi

Timp de pregatire:

Aproximativ 20 de minute

Timp total:

Aproximativ 20 de minute

Ingrediente:
  • 2 lingura bulion
  • 2 morcovi
  • 1 pumn marar
  • 1 pumn patrunjel
  • 1 kg cartofi
  • 2 varf sare
  • 1 varf piper
  • 2 cepe
  • 1 ardei
Mod de preparare:

Mai intai am curata ceapa, ardeiul si morcovul si le-am tocat cat mai marunt ( toate acestea se pot da si prin razuitoarea mare). Se pun legumele taiate cat mai marunt intr-o oala plina cu 3 sferturi de apa si se lasa la fiert aproximativ 30 de minute. Cand legumele aproape sunt gata fierte se curata cartofii si se taie bucati mai mari ( ii puteti taia pe lungimea cartofului si apoi in trei). Cartofii se pun si ei la fiert impreuna cu ceapa, ardeiul si morcovii si se lasa pana ce toate acestea sunt bine fierte. La sfarsit adaugam bulionul si sarea si se mai da intr-un clocot sau doua. Se adauga mararul si patrunjelul si se opreste focul. Se poate servi si cu muraturi. Este o reteta simpla si foarte gustoasa iar in zilele de post nu trebuie sa lipseasca. Pofta buna!

Autor : Delimano