Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Tocana de calmar si fasole

Timp de pregatire:

Pana la 45 de minute

Timp total:

Pana la 45 de minute

Ingrediente:
  • 5 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 150 gr fasole alba uscata, lasata peste noapte in apa, fiarta cu ierburi aromatice (cimbru, usturoi, ardei
  • iute de Caiene uscat, ceapa, morcovi, patrunjel) sau 2 x 400 gr conserve, golind apa si clatind
  • 1,5 kg calmar mic, curatat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 600 gr rosii decojite, tocate, scurse
  • sare si piper proaspat macinat
  • 2 ardei rosii iuti uscati, zdrobiti
  • 1 lingura seminte de chimen, prajite si macinate
  • 80 ml vin alb
  • 2 lamai
Mod de preparare:

Combinatia perfecta de alimente traditionale cu ingrediente surpriza.

Pasul 1:

In functie de marimea calmarului, taiati in bucati mai mici sau lasati-l intreg. Incalziti doua linguri de ulei de masline intr-o oala Delimano® Ceramica, adaugati jumatate de usturoi. Cand se schimba culoarea, adaugati rosiile si sarea. Fierbeti inabusit la foc mic timp de 20 de minute, pana cand sosul se ingroasa.

Pasul 2:

Intr-o tigaie Delimano® Ceramica incalziti fasolea in apa in care a fiert. Incingeti doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie Delimano® Ceramica, adaugati restul usturoiului, piperul si chimenul. Cant usturoiul incepe sa isi schimbe culoarea, adaugati calmarul, sare si piper. Prajiti calmarul pana devin opac si adaugati jumatate din patrunjel, vinul si sosul de rosii. Apoi, adaugati fasolea fierbinte si restul de patrunjel.

Condimentati dupa gust si serviti cu o felie de lamaie si un strop de ulei de masline extravirgin.

Autor : Delimano