Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Sorbet de nuca de cocos

Timp de pregatire:

Pana la 45 de minute

Timp total:

Pana la 45 de minute

Ingrediente:
  • 500 ml apa naturala
  • 100 ml lapte
  • 60 g lapte de cocos
  • 250 g pulpa de nuca de cocos proaspata
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • 1 lingura rom alb
  • 150 g zahar
  • esenta de nuca de cocos (optional)

Mod de preparare:

Punem apa si zaharul la fiert intr-o craticioara, pe foc mediu. Fierbem siropul 10 minute, apoi stingem focul si il lasam sa se raceasca 5 minute.

Intre timp, punem in robot pulpa de nuca de cocos curatata si taiata in cubulete mici, fulgii, laptele si laptele de cocos. Mixam pana obtinem un piure omogen.

Punem piureul obtinut in siropul cald, nu fierbinte, adaugam romul alb si esenta de cocos, amestecam si acoperim craticioara cu un capac. Lasam craticioara acoperita pe masa din bucatarie, 1 ora.

Dupa repaus, strecuram compozitia si apoi stoarcem foarte foarte bine pulpa de cocos, astfel incat sa extragem tot lichidul.

Punem sorbetul intr-un vas de inox (este bine sa tinem vasul inainte in congelator, pentru cca 30-45 minute) si il introducem in congelator.

Dupa 40 de minute, scoatem vasul din congelator si amestecam energic sorbetul.

Punem vasul din nou in congelator si dupa alte 40 de minute, il scoatem si amestecam. Repetam acesti pasi de inca 4 ori, din 40 in 40 de minute. In acest fel vom obtine un sorbet cremos, fara ace de gheata.

Scoatem sorbetul cu nuca de cocos cu cca 10 minute din congelator, inainte de a-l servi.

Autor : Delimano