Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Sarmalute de gasca in foi de stevie

Timp de pregatire:

Mai mult de o ora

Timp total:

mai mult de o ora

Ingrediente:
  • 400 g carne de gasca, fara piele si oase
  • 2 cepe medii, curatate
  • 100 g de costita afumata
  • ½ de pahar de orez cu bobul rotund
  • O lingura de pasta de rosii
  • O lingura de ulei de floarea soarelui
  • 20-24 de foi de stevie proaspata
  • ½ cana de supa de pui, preparata cu concentrat tip cub
  • ½ cana de vin alb, sec * Un varf de cutit de cimbru
  • O lingurita de sare * ¼ lingurita de piper negru macinat
  • ½ lingurita de leustean, tocat * ½ lingurita de marar, tocat
  • ½ lingurita de patrunjel, tocat
Mod de preparare:

1. Tocati carnea, impreuna cu ceapa, in maşina de tocat. Taiati costita felii. Fierbeti orezul doar pe jumatate. Intr-o oala cu 2-3 cani de apa cu sare opariti foile de stevie, cu mare grija, sa nu se rupa, timp de 1-2 minute. Scoateti-le intr-un vas cu apa rece, pentru a stopa fierberea.

2. Incingeti cuptorul la 175°C. Intr-un bol amestecati carnea, ceapa, pasta de rosii, cimbrul si condimentele. Eliminati coditele frunzelor de stevie, asezati cate o frunza pe masa, cu partea mai lata spre dumneavoastra, apoi asezati o lingura de umplutura pe foaie. Indoiti marginea dinspre dumneavoastra, inspre interior, peste carne, apoi indoiti si marginile laterale, tot spre interior. Continuati apoi sa rulati sarmaluta inspre exterior.

3. Stropiti o cratita Delimano cu putin ulei, apoi asezati feliile de costita, iar peste acestea claditi sarmalutele. Turnati vinul si supa de pui, apoi stropiti cu ulei. Acoperiti cratita si fierbeti pe foc domol, timp de 35 de minute, apoi introduceti-o in cuptor, luati capacul si coaceti timp de 20-25 de minute, pana ce sarmalutele sunt moi.

4. Serviti sarmalutele cu verdeata tocata deasupra si cu sos din cratita.

Pofta buna!

Autor : Delimano