Sardine umplute
Timp de pregatire:
Aproximativ 20 de minute
Timp total:
Aproximativ 20 de minute
- Ingrediente:
-
Ingrediente:
- 10 sardine proaspete
- 1 ceapa rosie, feliata subtire
- ulei de masline
- frunze de dafin proaspat
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 50 ml ulei alb
- 1 legatura patrunjel, tocat marunt
- frunze de chimen, tocate marunt
- 30 gr seminte de pin
- 1 lingura stafide
- 1 lingura otet balsamic sau vin de calitate
- otet de vin
- 1 albus de ou
- 2 felii paine alba, rupta bucati mari
- 40 gr parmezan ras
- nucsoara
- sare si piper
- Mod de preparare:
-
Sardinele umplute cu nuci de pin deliceoase va vor satisface nevoia de a fi un bucatar avansat..
Pasul 1:
Curatati sardinele de solzi, taiati capul si taiati pe orizontala, de la branhii spre coada. Indepartati maruntaiele si desfaceti fiecare sardina cu degetul, astfel incat sa obtineti doua bucati de file, unite doar prin pielea de pe burta. Scoateti oasele din partea centrala si clatiti usor bucatile de file cu apa rece. Stergeti apoi cu un prosop de bucatarie. Asezonati cu sare si piper si ungeti cu ulei de masline.
Pasul 2:
Sotati ceapa intr-o tigaie Delimano® Ceramica, in ½ lingura de ulei de masline, pana se fragezeste. Asezonati cu sare si adaugati usturoiul si dafinul tocat marunt. Turnati vinul si lasati lichidul sa se evapore. Dati tigaia la o parte si lasati sa se raceasca.
Pasul 3:
Inmuiati stafidele in otet balsamic. Prajiti semintele de pin intr-o tigaie Delimano® Ceramica. Amestecati ceapa, usturoiul, pesmetul, patrunjelul, chimenul, semintele de pin, stafidele, parmezanul, albusul de ou si putina nucsoara rasa intr-un castron si asezati o lingura din acest amestec pe o jumatate de file de sardina. Acoperiti cu cealalta jumatate.
Pasul 4:
Puneti sardinele intr-o tigaie din ceramica Delimano® Ceramica Dry CookerTM. Adaugati un strop de ulei si prajiti timp de 10-15 minute Serviti cu bruschete si salata.