Sandvisurile haiducului
Timp de pregatire:
Aproximativ 20 de minute
Timp total:
Aproximativ 20 de minute
- Ingrediente:
-
- 8 felii de paine cu usturoi (gasiti reteta pe Delimano)
- 8 felii de muschi haiducesc
- 8 felii de branza grasa, mai scursa (sau branza toast)
- 1 rosie (taiata in 8)
- sare
- 8 scobitori
- Mod de preparare:
-
Puneti feliile de muschi intr-o tigaie incinsa neaderenta (nu aveti nevoie de ulei) si caliti-le bine pe ambele parti. Lasati-le pe foc mic si puneti peste ele cate o felie de branza. Lasati branza sa se topeasca (branza toast se topeste mai repede; daca folositi branza obisnuita, taiati feliile cat mai subtiri).
Intre timp, taiati rosia, puneti-i sare pe rana si pregatiti painea. Pentru ca se potriveste excelent cu rosie si cu patrunjel, cea mai potrivita paine este cea cu usturoi: ea contribuie la desavarsirea gustului.
Rulati feliile de muschi, branza si o felie de rosie (ca in fotografie) si puneti-le pe o felie de paine. Fixati-le cu o scobitoare, si gata aperitivul!
Serviti sandvisurile calde.
Pofta Buna!