Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Salata de naut cu nuci si legume

Timp de pregatire:

Aproximativ 20 de minute

Timp total:

Aproximativ 20 de minute

Ingrediente:
  • 250 grame de naut;
  • un pumn de nuci maruntite;
  • o legatura mare de patrunjel;
  • o ceapa rosie potrivita;
  • 3 rosii medii;
  • sucul de la o jumatate de lamaie;
  • 2 linguri de ulei de masline extra-virgin;
  • oregano uscat,
  • sare,
  • piper macinat.
Mod de preparare:

Pentru aceasta zi va propun o salata pe cat de sanatoasa, pe atat de aromata si surprinzatoare (in modul cel mai placut) la gust.

Recomandari de preparare a Salatei: Puneti nautul la inmuiat cu 8-12 ore inainte de fierbere. In acest mod reduceti timpul de fierbere, iar nautul va fi mai gustos. (Aveti si varianta folosirii de naut la conserva, dar acesta este mai putin gustos.) Taiati ceapa si rosiile in cuburi destul de mici, pentru a-si lasa sucurile care astfel se vor contopi cu zeama de lamaie si cu uleiul extra-virgin. Dupa ce amestecati bine ingredientele, puneti salata la frigider si lasati-o cel putin 2 ore inainte de a o servi.

Combinatia aceasta de condimente, naut, nuci si legume va va oferi un buchet unic de arome, pe care nu il veti uita si, probabil, il veti dori din ce in ce mai des. Salata de naut va ofera carbohidrati sanatosi (are indicele glicemic scazut), grasimi bune (din nuci si uleiul extra-virgin), vitamine de calitate si antioxidanti redutabili (in afara vitaminei C, in special pigmenti). Toate acestea cu un aport caloric ponderat!

Pofta Buna!

Autor : Delimano