Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Rulouri de vita Negimaki cu praz

Timp de preparare : Pana la 45 de minute
Total time : Pana la 45 de minute
Ingrediente:
  • 12 tulpini de praz, taiate la 3 cm de portiunea verde
  • 400 gr cotlet
  • 100 ml sake (vin sec de orez specific japonez) sau mirin (vin dulce de orez specific japonez)
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura zahar
  • ½ lingura ulei vegetal
  • sare si piper
  • 400 gr spanac
  • un varf de ghimbir proaspat ras
Mod de preparare:

Trateaza-ti invitatii cu un preparat din bucataria japoneza.

Pasul 1:

Puneti prazul intr-o oala Delimano® Ceramica in apa fiarta cu sare pentru a se albi, timp de 45 de minute, apoi scurgeti-l si raciti-l sub apa pentru a opri procesul de gatire. Puneti apoi prazul pe niste servetele de bucatarie, pentru a le usca. Pastrati apa si fierbeti spanacul, scurgeti-l si intindeti-l pe o tava pentru a se raci cat mai repede posibil si pentru a-si pastra o culoare frumoasa, verde.

Curatati carnea de grasime, vase de sange si tesut conjunctiv. Taiati pe diagonala in felii foarte subtiri, apoi puneti fiecare felie intre doua bucati de hartie unsa cu ulei si presati cu o rola. Feliile trebuie sa fie extrem de subtiri, de aproximativ 1,5 mm.

Pasul 2:

Pentru marinata, amestecati sake, mirin, sos de soia si zahar intr-o cratita Delimano® Ceramica, pana se dizolva zaharul. Lasati sa se raceasca.

Pasul 3:

Aranjati feliile pe o alta bucata de hartie cu ulei, una langa alta, usor suprapuse. Trebuie sa formeze un patrat de 15x15 cm. Asezonati cu sare si piper si asezati 3 tulpini de praz deasupra jumatatii inferioare a patratului. Rulati carnea peste praz. Faceti trei astfel de rulouri. Asezati rulourile intr-un vas si turnati marinata. Marinati timp de 15 minute.

Pasul 4:

Incingeti o tigaie Delimano® Ceramica sau o tigaie wok Delimano® Ceramica (pana ce senzorul de pe maner ce indica temperatura devine rosu). Intre timp, scoateti carnea din marinata si uscati cu un prosop de bucatarie. Adaugati un strop de ulei in tigaie, apoi puneti rulourile, intorcandu-le cu ajutorul unui cleste de bucatarie, si lasati sa se rumeneasca pe toate partile. Scoateti rulourile si in aceeasi tigaie adaugati marinata si fierbeti pana capata consistenta unui sirop. Taiati rulourile in felii de aproximativ 2,5 cm.

Asezonati spanacul cu putin sos si serviti rulourile Negimaki cu acest sos.

Restul sosului se serveste cu putin ghimbir ras.

Autor : Delimano