Pulpa de vita cu sos de smantana si mustar
Timp de pregatire:
Mai mult de o ora
Timp total:
mai mult de o ora
- Ingrediente:
-
- O bucata de pulpa de vita ( curatata de pielite si nervuri), de aproximativ 1 kg
- 2 morcovi curatati
- 2 cepe medii, curatate
- O telina mica, curatata
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- O cana de smantana fermentata
- O lingura de mustar clasic
- ½ lingurita de nucsoara
- O lingura de patrunjel tocat
- O lingurita de sare
- ¼ lingurita de piper negru macinat
- Mod de preparare:
-
Stergeti pulpa cu o carpa umeda. Taiati ceapa solzi, apoi taiati morcovii si telina felii subtiri. Incingeti o tigaie Delimano cu ulei si rumeniti carnea de jur imprejur.
Dupa ce ati rumenit carnea, scoateti-o pe o farfurie calda, apoi asezati intr-o cratita Delimano zarzavatul felii si deasupra pulpa. Condimentati-o, turnati apa calda pana la jumatatea carnii, acoperiti-o cu un capac si inabusiti-o, la foc domol, timp de 75 de minute, adaugand apa calda, daca mai este nevoie.
Dupa ce carnea s-a patruns, scoateti-o pe un tocator si, dupa ce s-a racorit putin, taiati-o felii. In acest timp, adaugati mustarul peste sosul cu zarzavat si dati doua clocote, apoi luati cratita de pe foc si adaugati smantana, amestecand, pentru a nu se “branzi”.
Asezati feliile de pulpa, reasamblate in forma initiala, inapoi in cratita, facandu-le loc printre feliile de legume. Repuneti cratita pe foc si incalziti putin continutul, fara a clocoti.
Serviti pulpa de vita cu sosul din tava si cu cartofi natur.