Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Profiterol de ciocolata

Timp de pregatire:

Mai mult de o ora

Timp total:

mai mult de o ora

Ingrediente:
  • 1 cana de apa
  • 100gr unt
  • 1 cana faina
  • 5 oua
  • 350 ml lapte rece
  • budinca instant
  • ciocolata
Mod de preparare:

Profiterol de ciocolata

Pasul 1

Intr-o cratita Delimano (Sauce Pan) se adauga 1 cana de apa, un varf de cutit de sare si 100 gr. de unt, Toate acestea trebuie sa dea in clocot.

Se adauga 1 cana de faina și se amesteca pana cand veti obtine o minge de aluat frumos.

Important - lasati-l sa se raceasca complet.

Odata ce aluatul este racit, se adauga 1 ou si se amesteca bine. Se repeta acest pas cu cele 4 oua ramase.

Cu ajutorul unei linguri, se pun intr-o tava de copt unsa. Se coc intr-un cuptor cu ventilatie, incalzit in prealabil pe la 205 grade, in jur de 12 minute.

Pasul 2

Crema :

Se amesteca praful de budinca cu 350 ml. lapte rece, se amesteca repede pana se ingroasa.

Umpleti profiterolul prin utilizarea unui saculet, sau taiati-le si umpleti-le folosind o lingura.

Etapa 3

Se topesc 300 gr. de ciocolata cu lapte intr-o craticioara Delimano deasupra unui vas cu apa fierbinte (bain marie). Se toarna ciocolata peste profiterol.

Autor : Delimano