Profiterol de ciocolata
Timp de pregatire:
Mai mult de o ora
Timp total:
mai mult de o ora
- Ingrediente:
-
- 1 cana de apa
- 100gr unt
- 1 cana faina
- 5 oua
- 350 ml lapte rece
- budinca instant
- ciocolata
- Mod de preparare:
-
Profiterol de ciocolata
Pasul 1
Intr-o cratita Delimano (Sauce Pan) se adauga 1 cana de apa, un varf de cutit de sare si 100 gr. de unt, Toate acestea trebuie sa dea in clocot.
Se adauga 1 cana de faina și se amesteca pana cand veti obtine o minge de aluat frumos.
Important - lasati-l sa se raceasca complet.
Odata ce aluatul este racit, se adauga 1 ou si se amesteca bine. Se repeta acest pas cu cele 4 oua ramase.
Cu ajutorul unei linguri, se pun intr-o tava de copt unsa. Se coc intr-un cuptor cu ventilatie, incalzit in prealabil pe la 205 grade, in jur de 12 minute.
Pasul 2
Crema :
Se amesteca praful de budinca cu 350 ml. lapte rece, se amesteca repede pana se ingroasa.
Umpleti profiterolul prin utilizarea unui saculet, sau taiati-le si umpleti-le folosind o lingura.
Etapa 3
Se topesc 300 gr. de ciocolata cu lapte intr-o craticioara Delimano deasupra unui vas cu apa fierbinte (bain marie). Se toarna ciocolata peste profiterol.