Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Prajitura de curmale, ciocolata si cafea

Timp de pregatire:

Pana la 45 de minute

Timp total:

Pana la 45 de minute

Ingrediente:
  • 150 gr unt
  • ¼ ceasca praf de cacao
  • 250 ml apa fiarta
  • 1 ½ linguri cafea instant
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 200 gr curmale, curatate de seminţe si tocate
  • 250 gr faina de alac
  • 2 lingurite praf de copt
  • un varf de sare
  • 200 gr zahar brun
  • 2 oua
  • un strop de ulei
Mod de preparare:

Asigurati-va ca savurati o cafea de 10 ori mai buna cu aceasta prajitura de curmale, ciocolata si cafea.

Pasul 1:

Ungeti o tigaie din ceramica Delimano® Ceramica Dry CookerTM cu un strop de ulei si presarati praful de cacao.

Pasul 2:

Fierbeti apa intr-o cratita Delimano® Ceramica. Amestecati apa, cafeaua, semintele de vanilie si bicarbonatul. Adaugati curmalele si zdrobiti usor cu o furculita, apoi lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Pasul 3:

Intr-un castron amestecati faina de alac, praf de cacao, praf de copt si sare. Frecati untul cu zaharul brun, pana obtineti o crema. Adaugati pe rand ouale si amestecati. Adaugati apoi amestecul de curmale si cu faina.

Pasul 4:

Turnati compozitia intr-o tigaie din ceramica Delimano® Ceramica Dry CookerTM cat este inca rece si coaceti la temperatura joasa aproximativ 40 de minute, pana se rumeneste sau pana cand puteti introduce o scobitoare in centrul prajiturii si o scoateti fara a se lipi aluatul pe ea.

Serviti cu frisca.

Autor : Delimano