Placinta cu spanac
Timp de pregatire:
Mai mult de o ora
Timp total:
mai mult de o ora
- Ingrediente:
-
pentru aluat
- 500 gr faina
- 90 ml ulei de masline extra virgin
- 200 ml vin alb sec caldut
- 2 lingurite de sare
pentru umplutura
- 350 gr spanac fiert
- 350 gr ricotta
- 1 ou
- 100 gr parmezan razuit
- sare
- piper
- pesmet
- Mod de preparare:
-
1. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se lucreaza pana cand acesta devine uniform (folosind sau nu mixerul). Acoperiti cu o folie de plastic in timp ce se pregateste umplutura. Fierbeti spanacul si presati-l apoi usor pentru a elimina apa. Taiati-l cu un cutit ascutit, apoi amestecati-l cu branza ricotta. Se adauga oul, apoi branza rasa, sarea si piperul. Amestecati toate ingredientele. Preincalziti cuptorul la 180°C. 2. Impartiti aluatul in doua. Faceti 2 cercuri de 30cm fiecare folosind un facalet. Puneti primul cerc de aluat pe hartie de copt. Presarati pesmet pe deasupra. Puneti o parte din umplutura in centrul cercului si restul pentru crea un alt cerc in jurul celui interior, dupa cum se vede in fotografii. Acoperiti cu cel de-al 2-lea cerc de aluat. Umeziti marginile si lipiti-le unele de altele, folosind o furculita. 3. Puneti un bol mic in centru peste umplutura, intepand cu o furculita peste tot in jur. 4. Folosind un cutit ascutit, taiati marginile in felii de 3cm. Apoi, le intoarceti in sus la 90°. 5. Coaceti preparatul timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C.