Placinta cu mere
Timp de pregatire:
Mai mult de o ora
Timp total:
mai mult de o ora
- Ingrediente:
-
- ½ cana de faina
- 250 de grame de unt nesarat
- 1/3 cana apa rece
- Mere
- ½ lingurita de scortisoara
- ½ cana de zahar
- 2 lamai lingurita
- Amidon de porumb
- 1 lingurita de zahar
- Un varf de cutit de zahar pudra
- Mod de preparare:
-
Se amesteca in castron faina, untul si apa rece. Se ruleaza jumatate din aluat intr-un cerc un pic mai mare decat cratita Delimano. Se acopera tava de copt Delimano cu aluatul. Se curata si se taie mere in felii. Se prajesc merele si scortisoara intr-o tigaie Delimano dupa care se adauga lamaia si amidonul de porumb. Se amesteca si se prajeste cateva momente. Se ruleaza inca o jumatate din aluat intr- forma dreptunghica si se taie dungi de1,5 cm . Adauga mere peste aluat intr-un vas de copt si se acopera-l cu dungi de aluat gaurit. Se pune la cuptor timp de 20 de minute la o temperatura de 190 de grade. Se acopera cu o zahar pudra si se serveste.