Miel la cuptor
Timp de pregatire:
Mai mult de o ora
Timp total:
mai mult de o ora
- Ingrediente:
-
- Un sfert de miel (pulpa de spate sau pulpa de fata cu piept), aproximativ 2 kg
- 10-12 cartofi noi, mici
- 3 catei de usturoi, curatati
- 2 linguri de ulei de floarea sorelui
- O cana de vin rosu, sec
- 4 rosii, medii
- 3 crengute de cimbru
- O lingurita de sare
- ½ lingurita de piper negru, macinat
- Mod de preparare:
-
- Stergeti bine sfertul de miel cu o carpa umeda. Zdrobiti usturoiul si amestecati-l cu condimentele si apoi cu cimbrul si uleiul. Spalati bine cartofii noi. Incingeti cuptorul la temperatura mare.
- Stropiti o tava roaster Delimano cu putin ulei, apoi asezati grupat cartofii noi. Ungeti bine sfertul de miel, de jur imprejur, cu marinada de usturoi, apoi asezati-l peste cartofi.
- Coaceti carnea de miel in cuptor, la temperatura mare, timp de 20 de minute, apoi reduceti focul, stingeti-l cu vin si coaceti-l inca 35 de minute. Taiati rosiile in doua si puneti-le si pe acestea in tava Delimano. Continuati coacerea inca 20 de minute. Verificati daca este facuta carnea si apoi scoateti friptura afara.
- Serviti friptura cu cartofii noi, sosul din tava si salata verde.