Kebab cu ton si crusta de miso
Timp de pregatire:
Pana la 45 de minute
Timp total:
Pana la 45 de minute
- Ingrediente:
-
- 1 ceasca – 250 ml miso alb (denumit si shiro miso)
- ½ ceasca – 125 ml mirin (vin dulce de orez specific japonez)
- ½ ceasca zahar
- ¼ ceasca apa
- ½ ceasca maioneza
- 1 kg ton, taiat in cuburi de 3 cm
- un strop de ulei
- Mod de preparare:
-
Acest kebab in stil japonez este o optiune foarte buna pentru masa de pranz. Se poate servi cu o salata proaspata sau orez.
Pasul 1:
Incalziti miso, mirin (pasta de soia fermentata), zahar si apa intr-o oala Delimano® Ceramica la foc mediu, amestecand pana se dizolva zaharul. Dati oala la o parte si amestecati maioneza, apoi lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Pasul 2:
Puneti tonul intr-o punga ce se poate inchide etans, turnati marinata peste ton si lasati la marinat, la frigider, cel putin o ora. Incalziti (pana ce senzorul de pe maner ce indica temperatura devine rosu) o tigaie Delimano® Ceramica. Adaugati un strop de ulei in tigaie. Asezati pestele pe frigarui de lemn, care au fost lasate in apa in prealabil timp de 30 de minute. Stropiti cu o cantitate generoasa de ulei, apoi prajiti 2 minute pe fiecare parte