Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Inghetata Panforte

Timp de pregatire:

Mai mult de o ora

Timp total:

mai mult de o ora

Ingrediente:
  • 325 ml frisca
  • 15 gr citrice caramelizate (tocate marunt)
  • 25 ml miere
  • 2 galbenusuri de ou
  • 30 gr migdale
  • ½ baton de scortisoara
  • 3 cuisoare
  • 1/8 lingurita de nucsoara rasa
  • 60 gr zahar Muscovado
Mod de preparare:
  • Prajiti migdalele si apoi le tocati. Radeti batonul de scortisoara si adaugati praful de nucsoara.
  • Puneti zaharul si condimentele intr-o cratita medie.
  • Adaugati jumatate din frisca si incalziti amestecul.
  • Luati de la foc si lasati sa se racoreasca la temperatura camerei timp de 30 de minute.

  • Intr-un vas separat amestecati galbenusurile de ou.
  • Reincalziti amestecul pregatit si adaugati-l in vasul cu galbenusurile de ou, amestecand incontinuu.
  • Continuati sa amestecati crema obtinuta lasand-o la foc mediu, pana aceasta ajunge la temperature de 77 – 790C.
  • Turnati amestecul obtinut intr-o sita si adaugati frisca ramasa.

  • Amestecati pana obtineti un amestec omogen, apoi il puneti in congelator.
  • Apoi incalziti mierea si o adaugati in crema.
  • Amestecul obtinut il puneti in aparatul pentru inghetata Delimano Frozen.
  • Inainte de servire se adauga citricele caramelizate si migdalele.

Pofta buna!

Autor : Delimano