Inghetata Panforte
Timp de pregatire:
Mai mult de o ora
Timp total:
mai mult de o ora
- Ingrediente:
-
- 325 ml frisca
- 15 gr citrice caramelizate (tocate marunt)
- 25 ml miere
- 2 galbenusuri de ou
- 30 gr migdale
- ½ baton de scortisoara
- 3 cuisoare
- 1/8 lingurita de nucsoara rasa
- 60 gr zahar Muscovado
- Mod de preparare:
-
- Prajiti migdalele si apoi le tocati. Radeti batonul de scortisoara si adaugati praful de nucsoara.
- Puneti zaharul si condimentele intr-o cratita medie.
- Adaugati jumatate din frisca si incalziti amestecul.
- Luati de la foc si lasati sa se racoreasca la temperatura camerei timp de 30 de minute.
- Intr-un vas separat amestecati galbenusurile de ou.
- Reincalziti amestecul pregatit si adaugati-l in vasul cu galbenusurile de ou, amestecand incontinuu.
- Continuati sa amestecati crema obtinuta lasand-o la foc mediu, pana aceasta ajunge la temperature de 77 – 790C.
- Turnati amestecul obtinut intr-o sita si adaugati frisca ramasa.
- Amestecati pana obtineti un amestec omogen, apoi il puneti in congelator.
- Apoi incalziti mierea si o adaugati in crema.
- Amestecul obtinut il puneti in aparatul pentru inghetata Delimano Frozen.
- Inainte de servire se adauga citricele caramelizate si migdalele.
Pofta buna!