Inghetata cu anason
Timp de pregatire:
Mai mult de o ora
Timp total:
mai mult de o ora
- Ingrediente:
-
- 1 lingurita cu seminte de anason
- 250 ml de frisca
- 125 ml de lapte
- 60 grame de zahar
- 1 lingurita miere
- 3 galbenusuri de ou
- Mod de preparare:
-
- Intr-o tigaie inalta Delimano prajiti semintele de anason la foc mediu timp de 3 minute.
- Se adauga jumatate din frisca pregatita, apoi se adauga laptele, zaharul si mierea. Lasati la foc mediu pana cand compozitia este calda in totalitate, apoi luati de la foc si lasati sa se raceasca timp de o ora, la temperatura camerei .
- Intr-un vas separat amestecati galbenusurile de ou. Apoi reincalziti compozitia preparata si amestecand incet, adaugati galbenusurile de ou.
- Continuati sa amestecati crema obtinuta lasand-o la foc mediu, pana aceasta ajunge la temperature de 77 – 790C.
- Turnati amestecul obtinut intr-o sita, apoi adaugati frisca ramasa. Astfel indepartati semintele de anason si continuati sa amestecati pana se raceste compozitia.
- Amestecul deja rece se pune in forme pentru inghetata si se pune in congelator.
Pofta buna!