Iepure vanatoresc
Timp de pregatire:
Pana la 45 de minute
Timp total:
Pana la 45 de minute
- Ingrediente:
-
Ingrediente iepure vanatoresc:
- ½ kg iepure portionat;
- un catel de usturoi;
- 100 grame de rosii din conserva;
- un morcov mic;
- o telina mica;
- o mana de masline negre rondele;
- sare si piper negru macinat, dupa bunul vostru gust;
- ulei de masline extra-virgin;
- un pahar de vin rosu.
- Mod de preparare:
-
Iepurila, azi ti-am pus gand rau! Ochii tai rotunzi, mari, narile care se misca rapid, adulmecand, urechiusele lungi, blanita deasa si moale, expresia aceea timida si neajutorata... nimic din toate astea nu te mai poate salva: amintirea gustului dulce si aromat al carnii tale ti-a semnat condamnarea la tigaie!
„Argumentele tehnice” contra inculpatului nu se opresc aici: carnea de iepure este foarte usor digerabila, bogata in proteine si saraca in grasimi.
Cum preparati mancarea de iepure vanatoresc:
- Spalati bucatile de carne de iepure si stergeti-le cu un servet.
- In tigaia Delimano Prima Wok incalziti putin ulei extra-virgin de masline la foc mediu. Adaugati ceapa, telina si morcovul taiate mic si caliti-le 2-3 minute.
- Puneti carnea de iepure bucata cu bucata si rumeniti-o pe ambele parti.
- Adaugati apoi usturoiul si maslinele negre si caliti-le 3-4 minute. Turnati vinul si, cand se evapora, puneti si rosiile, sare si piper.
- Dati focul la minim si lasati sa fiarba pana cand topaila este bine facut si fraged (cam 25-30 de minute).
Serviti mancarea de iepure vanatoresc insotita de un vin rose moldovenesc usor si acrisor.
Pofta Buna!