Ficatei de pasare in vin alb
Timp de pregatire:
Aproximativ 20 de minute
Timp total:
Aproximativ 20 de minute
- Ingrediente:
-
- 1 kg ficatei de pasare
- Un pahar de vin alb sec
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 100 g kaizer slab, fara os si fara sorici
- 2 catei de usturoi
- Un pahar de supa de pui, preparata cu un cub de concentrat
- O lingura de patrunjel tocat
- ¼ de ligurita de cimbru tocat
- ½ de lingurita de sare
- ¼ lingurita de piper negru macinat
- Mod de preparare:
-
- Spalati si curatati ficateii de pielite.
- Taiati kaizerul in fasiute, apoi curatati usturoiul si taiati-l feliute.
- Incingeti o craticioara Delimano cu ulei, apoi prajiti la foc iute kaizerul, pana se rumeneste, adaugati ficateii si continuati pana se rumenesc si acestia. In acest moment adaugati vinul si piperul macinat si fierbeti pana lichidul s-a evaporat aproape complet, apoi adaugati supa de pui, cimbrul si usturoiul. Continuati fierberea pana cand lichidul incepe sa aiba o consistenta mai densa.
- Opriti focul, adaugati sare si patrunjelul tocat.
- Serviti ficateii cu piure de cartofi si salata verde.
Pofta buna!