Dovlecei pane
Timp de pregatire:
Aproximativ 20 de minute
Timp total:
Aproximativ 20 de minute
- Ingrediente:
-
- 2 oua
- 1 varf sare
- 150 gr faina alba
- 1 varf piper
- 3 buc. dovlecel mic
- Mod de preparare:
-
Dovleceii trebuie sa fie mai mici (mai cruzi) pentru ca altfel au seminte si isi pierd din gust. Se curata foarte bine, se spala si se taie feliute. Se aseaza pe un prosop de hartie si se lasa sa se scurga. Cand sunt uscati se presara cu sare si se mai lasa sa stea 15- 20 de minute (sarea ii fragezeste). Intr-o farfurie se bat doua oua intregi cu putina sare si putin piper. Pe o farfurie se pune putina faina. Feliutele de dovlecel de trec prin faina, apoi prin ou si se pun in tigaia incinsa. Se prajesc pe ambele parti pana prind o culoare aurie. Se scot pe un servetel de hartie ca astfel surplusul de ulei sa fie eliminat. Se servesc cu garnitura de castraveti sau rosii.