Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Cozonac trandafir

Timp de pregatire:

Pana la 45 de minute

Timp total:

Pana la 45 de minute

Ingrediente:

Aluat: • 450 g de faina • 1/2 de cana cu lapte • 30 g de drojdie proaspata • 80 g de zahar tos • 60 g de unt, cu 80% grasime • 2 oua • 1 lingura cu razatura lamaie • 1 lingurita cu sare. Umplutura: • 150 g de nuci macinate (alune) • 150 g de zahar tos • 120 g de smantana dulce, de 32% grasime • 1 esenta de rom • 150 g de miere poliflora.

Mod de preparare:

1. Se amesteca faina, laptele, drojdia, zaharul, untul, oul, sarea, razatura de lamaie si se framanta bine un aluat cu o consistenta destul de densa. Se lasa la rece o ora. 2. Pentru umplutura, se amesteca bine toate ingredientele, cu exceptia mierii. Se intinde aluatul intr-o foaie de 3 cm grosime, dandu-i-se o forma dreptunghiulara cu latura mare de 25 cm, iar cea mica de 15 cm. Se repartizeaza proportional umplutura, iar marginile se lasa libere. 3. Se ruleaza aluatul in forma de sul, cu grija sa nu iasa compozitia in exterior, apoi se taie felii groase de 4 cm si se pun intr-o tava Delimano rotunda, unsa cu unt, cu partea ascutita spre interior. 4. Se acopera si se lasa la cald, ca sa mai creasca inca 30-45 de minute. Cuptorul se incinge la 200°C, apoi se coace cozonacul, timp de 10 min, apoi inca 30 min la temperatura de 175°C. Se incalzeste mierea si se pensuleaza pe cozonacul cald.

Autor : Delimano