Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Clatite cu nuca de cocos, banane si sos de ciocolata

Timp de pregatire:

Aproximativ 20 de minute

Timp total:

Aproximativ 20 de minute

Ingrediente:
  • 1 cana (150g) faina simpla
  • 1/3 cana (75g) zahar pudra
  • 2 oua mari batute usor
  • 1 cana (250ml) crema de nuca de cocos, plus cantitatea necesara pentru servit
  • 40g unt topit, plus cantitatea necesara pentru uns tigaia
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 2 banane feliate

Sos de ciocolată (pentru 1 cana 1/2)

  • 200ml frisca naturala (subtire)
  • 50ml lapte
  • 200g ciocolata neagra, taiata
  • 20g pudra de cacao de buna calitate
Mod de preparare:

1. Cerneti faina intr-un bol mare impreuna cu zaharul, ouale, crema de cocos, untul, vanilia si un praf de sare. Amestecati ingredientele pana se omogenizeaza, apoi lasati aluatul sa se odihneasca la temperatura camerei 30 de minute.

2. Intre timp, pentru sos, puneti smantana si laptele la incalzit intr-o cratita, la foc mediu. Aduceti amestecul imediat sub punctul de fierbere si apoi indepartati de pe foc.

3. Amestecati pana cand ciocolata s-a topit, adaugati cacaua si bateti pana cand obtineti o compozitie fina.

4. Pastrati amestecul la cald.

5. Verificati compozitia aluatului inainte de coacerea clatitelor - amestecul trebuie sa aiba consistenta smantanei subtiri. Daca este prea gros, adaugati putina apa calda.

6 .Ungeti o tigaie cu putin unt topit si puneti-o la foc mediu. Turnati suficient aluat pentru a acoperi fundul tigaii si coaceti clatita pe fiecare parte 1 - 2 minute pana cand devine aurie. Puneti clatita astfel obtinuta pe o farfurie la cald.

7. Pentru a servi clatitele, impaturiti-le in triunghiuri pe farfurie si umpleti-le cu felii de banana, stropindu-le cu sos cald de ciocolata si frisca.

Pofta buna!

Autor : Delimano