Clatite cu legume la cuptor
Timp de pregatire:
Mai mult de o ora
Timp total:
mai mult de o ora
- Ingrediente:
-
- 2 cani de aluat de clatite (aproximativ 500 ml)
- 500 ml de smantana dulce
- O cana de branza de vaci grasa
- 2 linguri de parmezan ras
- O ceapa medie si una mica, curatate
- O telina mica curatata
- 3 catei de usturoi curatati
- ½ de ardei gras curatat si spalat
- Un morcov mic curatat
- Un dovlecel mic curatat
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- O lingura de ulei de floarea soarelui, pentru prajit clatitele
- Un pahar de vin alb sec
- ½ lingurita de oregano macinat
- O lingurita de patrunjel tocat
- 2-3 frunze de busuioc tocate
- O lingurita de sare
- ½ lingurita de piper negru macinat
- Mod de preparare:
-
1. Preparati 8-12 clatite, apoi taiati marginile formand patrate.
2. Tocati separat ceapa mica si ceapa medie. Taiati feliute usturoiul. Taiati ardeiul cubulete. Taiati cubulete toate celelalte legume.
3. Incingeti o cratita Delimano cu o lingura de ulei si sotati cateva minute ceapa si un catel de usturoi. Turnati vinul peste sote si fierbeti pana s-a redus aproape de tot, apoi asezonati si adaugati smantana. Dati 2 clocote si luati de pe foc.
4. Incingeti restul de ulei in cealalta tigaie, cu marginile inalte si adaugati pe rand ceapa, morcovul, telina, dovleceii si usturoiul. Sotati-le la foc domol, adaugand o lingura de apa.
5. Incingeti cuptorul la 180°C. Amestecati soteul de legume cu cubuletele de ardei, branza de vaci si ½ din parmezan. Asezonati umplutura si adaugati ierburile. Umpleti clatitele cu aceasta umplutura, apoi asezati-le intr-o tava si turnati sosul deasupra. Presarati cu restul de parmezan si coaceti timp de 30 de minute in cuptor.
6. Serviti clatitele la cuptor cu salata verde.
Pofta buna!