Chifteluţe mexicane
Timp de pregatire:
Aproximativ 20 de minute
Timp total:
Aproximativ 20 de minute
- Ingrediente:
-
- 1 kg carne de porc, tocată
- 1 ceapă mare
- 2 ouă
- 1 roşie mare
- 2 caţei de usturoi
- 2-3 ardei iuţi (chilli)
- 1 morcov potrivit
- 1 cartof mic
- 1 ţelină mică
- verdeaţă (tarhon sau mărar)
- ulei pentru prăjit
- sare şi piper, după gust
- Mod de preparare:
-
Toacă foarte mărunt morcovul, cartoful, telina, verdeaţa, ceapa şi 1 căţel de usturoi şi amestecă totul cu kilogramul de carne tocată.
Adaugă ouăle, amestecă, apoi pune sare şi piper. Realizează din acest amestec chifteluţe rotunde, de mărimea unor nuci şi prăjeşte-le în ulei încins, la 350 de grade.
În blender sau mixer realizează un sos din ardeii iuţi, roşia şi un caţel de usturoi. Poţi pune sosul peste chifteluţe sau prietenii tăi îl pot servi separat.