Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Budinca de ciocolata

Timp de pregatire:

Pana la 45 de minute

Timp total:

Pana la 45 de minute

Ingrediente:
  • 170 gr ciocolata neagra, bucati
  • 60 ml cafea
  • 170 gr unt, taiat cubulete
  • 4 oua, separati galbenusul de albus
  • 170 gr + 1 lingura zahar
  • 30 ml rom negru
  • 1 lingura apa
  • varf de sare
Mod de preparare:

Budinca de ciocolata este indragita la orice masa si lasa un gust delicios..

Pasul 1:

Fierbeti apa in cratita Delimano® Ceramica si puneti deasupra ei o tigaie Delimano® Ceramica (20 cm). Topiti ciocolata si untul cu cafeaua in tigaie. Indepartati tigaia de pe oala cu apa clocotita.

Pasul 2:

Deasupra aceleiasi oale puneti un castron cu galbenusurile de ou, cele 170 gr de zahar, romul si apa si bateti timp de 3 minute pana ce amestecul devine cremos. Luati de pe foc, asezati castronul in alt castron cu apa rece ca gheata si continuati sa bateti pana ce galbenusurile sunt reci si omogene. Amestecati ciocolata topita cu galbenusurile.

Pasul 3:

In alt bol bateti albusurile cu un varf de sare si o lingura de zahar pana se fac spuma ca zapada. Incorporati o treime din aceasta spuma in ciocolata si omogenizati, apoi turnati restul spumei. Turnati budinca in pahare si puneti-le la frigider pentru cel putin 2 ore.

Autor : Delimano