Blintze cu somon afumat
Timp de pregatire:
Aproximativ 20 de minute
Timp total:
Aproximativ 20 de minute
- Ingrediente:
-
- 70 gr faina
- 40 gr faina de hrisca
- 1 lingurita zahar
- ¼ lingurita praf de copt
- ¼ lingurita sare
- 2 oua, separati galbenusul de albus
- 125 ml lapte
- 50 gr unt, topit
- 125 ml smantana fermentata
- un varf de sare
- piper proaspat macinat
- 1 legatura arpagic sau marar proaspat, tocat
- 220 gr somon afumat
- Mod de preparare:
-
Se poate servi ca o gustare sau langa o salada racoritoare de pranz - in orice caz, aceasta gustare nu va lasa pe nimeni rece.
Pasul 1:
Amestecati faina, sarea, praful de copt si zaharul intr-un castron. Intr-un alt castron bateti galbenusul de ou, adaugati laptele si faina. Bateti albusul de ou si incorporati in amestec. Adaugati unt si amestecati pana cand compozitia devine omogena.
Pasul 2:
Ungeti cu untul topit o tigaie Delimano® Ceramica si incalziti-o (senzorul de pe maner ce indica temperatura devine rosu) pe aragaz sau pe un aragaz de campanie. Adaugati 1 ½ lingurite din amestecul pentru blintze (clatite traditionale evreiesti) in tigaie, lasand un spatiu de cativa centimetri. Coaceti pana se formeaza bule la suprafata, timp de 1-2 minute, intoarceti si mai coaceti 1 minut. Ungeti tigaia cu unt de fiecare data inainte de a turna compozitia in tigaie.
Pasul 3:
Pentru umplutura, amestecati smantana, sarea, piperul si arpagicul. Puneti o lingurita din aceasta umplutura pe fiecare clatita si adaugati o felie subtire de somon.