Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Blintze cu somon afumat

Timp de pregatire:

Aproximativ 20 de minute

Timp total:

Aproximativ 20 de minute

Ingrediente:
  • 70 gr faina
  • 40 gr faina de hrisca
  • 1 lingurita zahar
  • ¼ lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 2 oua, separati galbenusul de albus
  • 125 ml lapte
  • 50 gr unt, topit
  • 125 ml smantana fermentata
  • un varf de sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 legatura arpagic sau marar proaspat, tocat
  • 220 gr somon afumat
Mod de preparare:

Se poate servi ca o gustare sau langa o salada racoritoare de pranz - in orice caz, aceasta gustare nu va lasa pe nimeni rece.

Pasul 1:

Amestecati faina, sarea, praful de copt si zaharul intr-un castron. Intr-un alt castron bateti galbenusul de ou, adaugati laptele si faina. Bateti albusul de ou si incorporati in amestec. Adaugati unt si amestecati pana cand compozitia devine omogena.

Pasul 2:

Ungeti cu untul topit o tigaie Delimano® Ceramica si incalziti-o (senzorul de pe maner ce indica temperatura devine rosu) pe aragaz sau pe un aragaz de campanie. Adaugati 1 ½ lingurite din amestecul pentru blintze (clatite traditionale evreiesti) in tigaie, lasand un spatiu de cativa centimetri. Coaceti pana se formeaza bule la suprafata, timp de 1-2 minute, intoarceti si mai coaceti 1 minut. Ungeti tigaia cu unt de fiecare data inainte de a turna compozitia in tigaie.

Pasul 3:

Pentru umplutura, amestecati smantana, sarea, piperul si arpagicul. Puneti o lingurita din aceasta umplutura pe fiecare clatita si adaugati o felie subtire de somon.

Autor : Delimano