Bline cu ciuperci
Timp de pregatire:
Pana la 45 de minute
Timp total:
Pana la 45 de minute
- Ingrediente:
-
Bline:
- ¾ cana de faina
- ½ cana de lapte
- ½ pahar de apa calduta
- O lingurita de drojdie proaspata
- 2 oua
- O lingura mare de unt topit
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- ½ lingurita de sare
- ½ lingurita de zahar
Sote de ciuperci:
- 300 g de ciuperci Champignon proaspete, spalate si curatate
- ½ de ceapa curatata
- 2 linguri de smantana fermentata
- O lingurita de patrunjel tocat
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- ½ lingurita de sare
- Un varf de cutit de piper negru macinat
- Mod de preparare:
-
- Amestecati intr-un bol micut apa calduta, cu zaharul si drojdia, apoi presarati cu putina faina. Lasati maiaua astfel pregatita la odihna. Separati ouale, batand albusurile spuma, iar galbenusurile amestecati-le cu untul topit, faina, laptele, sarea si maiaua. Bateti bine aluatul, care va capata o consistenta de smantana. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de 30 de minute, apoi incorporati incet albusul.
- In timp ce aluatul creste, tocati marunt ceapa si ciupercile. Incingeti o craticioara Delimano (Saucepan sau Skillet) cu ulei si sotati ceapa, apoi adaugati ciupercile, sarea si piperul, amestecand usor. Dupa 7-8 minute soteul de ciuperci nu va mai lasa zeama, ceea ce inseamna ca este gata. Amestecati acum soteul cu patrunjelul tocat si cu smantana.
- Incingeti o tigaie Delimano cu putin ulei si, luand cu o lingura din umplutura, turnati pe aceasta, frigand blinele 40-50 secunde pe o parte si 20-30 secunde pe cealalta. Scoateti blinele pe o farfurie.
- Repetati operatia pana terminati aluatul, apoi asezati cate o lingura de sote de ciuperci pe fiecare blina si serviti-le reci.
Pofta buna!