Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

5 Gustari sanatoase si delicioase care au maximum 300 de calorii

Aceste gustari sunt perfecte pentru a fi servite intre mic dejun si pranz, sau - pentru cine este la dieta - chiar in locul mesei de seara.

Aceste gustari sunt perfecte pentru a fi servite intre mic dejun si pranz, sau - pentru cine este la dieta - chiar in locul mesei de seara.

1) Sandwich cu piept de gaina, paine integrala si ardei gras rosu proaspat. Pentru ca acest sandwich sa fie sanatos, carnea trebuie fie gatita “uscat” (cu foarte putin ulei sau fara, intr-o tigaie neaderenta), fie fiarta. Un astfel de sandwich va avea - in conditiile unor dimensiuni normale - intre 260 si 290 de calorii. Proteine: 26 g.

2) Urda de vaci (150 g) si o rosie medie stropita cu ulei extra-virgin de masline. Aceasta gustare ar trebui consumata fara paine. Calorii: 300 (daca folosesti maximum o lingurita de ulei). Proteine: 28 g.

3) O felie cas de vaca (50 g) + un ou ochi in apa/fiert in coaja + un castravete (120-180 g). Calorii: 290. Proteine: 24 g. Este o gustare potrivita mai degraba pentru prima parte a zilei.

4) ¼ ceasca de migdale crude (35 g) + o felie de paine integrala. Calorii: 275. Proteine: 9 g. Este o gustare buna pentru orice moment al zilei, si foarte indicata daca ai mancat sarat. Migdalele (care contin grasimi sanatoase si mult potasiu) si painea integrala (bogata in carbohidrati lenti, cu fibre) sunt 2 aliati de nadejde ai inimii.

5) Sandwich cu paine integrala, nuci pisate (20 g) si miere (10g - o lingurita “scursa”). Calorii: 280. Proteine: 7 g. Este un sandwich energizant, care insa poate fi consumat si in loc de cina (taie senzatia de foame si combate insomnia).

Intrucat incarcatura calorica a gustarilor propuse tinde catre 300, daca urmariti incadrarea intocmai in limita celor 300 de calorii va fi necesar sa folositi un cantar de bucatarie (in special in cazul gustarilor cu samburi, deoarece acestia sunt foarte calorici si practic orice abatere in plus conduce la depasirea “pragului” de calorii).

Important: pentru a beneficia de calitatile lor si a nu dauna organismului, samburii trebuie alesi (si consumati) in stare cruda si pastrati la rece. Samburii care au rancezit nu mai sunt buni pentru consum (afecteaza sistemul cardiovascular).