Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Pulpa de vita cu sos de smantana si mustar

Timp de preparare : Mai mult de o ora
Total time : mai mult de o ora
Ingrediente:
  • O bucata de pulpa de vita ( curatata de pielite si nervuri), de aproximativ 1 kg
  • 2 morcovi curatati
  • 2 cepe medii, curatate
  • O telina mica, curatata
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • O cana de smantana fermentata
  • O lingura de mustar clasic
  • ½ lingurita de nucsoara
  • O lingura de patrunjel tocat
  • O lingurita de sare
  • ¼ lingurita de piper negru macinat
Mod de preparare:

Stergeti pulpa cu o carpa umeda. Taiati ceapa solzi, apoi taiati morcovii si telina felii subtiri. Incingeti o tigaie Delimano cu ulei si rumeniti carnea de jur imprejur.

Dupa ce ati rumenit carnea, scoateti-o pe o farfurie calda, apoi asezati intr-o cratita Delimano zarzavatul felii si deasupra pulpa. Condimentati-o, turnati apa calda pana la jumatatea carnii, acoperiti-o cu un capac si inabusiti-o, la foc domol, timp de 75 de minute, adaugand apa calda, daca mai este nevoie.

Dupa ce carnea s-a patruns, scoateti-o pe un tocator si, dupa ce s-a racorit putin, taiati-o felii. In acest timp, adaugati mustarul peste sosul cu zarzavat si dati doua clocote, apoi luati cratita de pe foc si adaugati smantana, amestecand, pentru a nu se “branzi”.

Asezati feliile de pulpa, reasamblate in forma initiala, inapoi in cratita, facandu-le loc printre feliile de legume. Repuneti cratita pe foc si incalziti putin continutul, fara a clocoti.

Serviti pulpa de vita cu sosul din tava si cu cartofi natur.

Autor : Delimano