Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Risotto cu cereale quinoa si ciuperci

Timp de pregatire:

Pana la 45 de minute

Timp total:

Pana la 45 de minute

Ingrediente:
  • 1 ceasca cereale quinoa (sau alte cereale), clatite
  • ulei de masline
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cepe rosii, tocate marunt
  • 1 catel de usturoi, presat
  • 200 gr ciuperci champignon, taiate in felii subtiri
  • 400 gr ciuperci shiitake, taiate in felii subtiri (doar palariile)
  • cimbru proaspat sau rozmarin
  • 250 ml vin alb
  • 100 gr parmezan proaspat ras
Mod de preparare:

Risotto de ciuperci cu un gust exotic.

Pasul 1:

Puneti ½ l de apa cu sare intr-o oala Delimano® Ceramica si lasati sa dea in clocot. Adaugati cerealele quinoa, dati focul mai mic si lasati sa fiarba inabusit pana acestea se fragezesc si toata apa este absorbita, aproximativ 13 minute.

Pasul 2:

Intre timp, incalziti o lingura de ulei de masline extravirgin intr-o tigaie Delimano® Ceramica sau o tigaie wok Delimano® Ceramica. Adaugati ceapa si sotati pana se rumeneste. Adaugati usturoiul si sotati inca 30 de secunde. Adaugati ciupercile si cimbrul si sotati pana ce lichidul produs se evapora. Adaugati vin si amestecati pana se evapora.

Amestecati apoi cerealele quinoa in compozitia cu ciuperci si asezonati cu sare si piper proaspat macinat. Presarati parmezan si amestecati.

Asezati apoi pe farfurii si serviti.

Autor : Delimano