Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Prajitura marmorata cu cirese

Timp de pregatire:

Aproximativ 20 de minute

Timp total:

Aproximativ 20 de minute

Ingrediente:

Ingrediente:

  • 250g unt,
  • 200g zahar pudra,
  • 1 pachet de zahar vanilat,
  • 5 oua,
  • 375g faina,
  • 150 ml lapte,
  • 1 pachet de praf de copt,
  • 20g cacao,
  • 300g cirese.

Pentru crema:

  • 200g unt,
  • 200g zahar pudra,
  • 1 pachet zahar vanilat,
  • 250g branza de vaci,
  • zeama de la 1/2 lamaie.

Pentru glazura:

  • 200g ciocolata neagra.
Mod de preparare:

Aceasta prajitura am facut-o pentru prima oara saptamana trecuta la Chsinau. Si vreau sa spun ca a iesit minunata!!! Asta au spus toti si, ca sa fiu convinsa, am mancat si eu o bucata si le-am dat dreptate.

Mi-am zis ca atunci cand voi reveni acasa, trebuie numaidecat sa o mai fac . Si iat-o!

Cum prepari Prajitura marmorata cu cirese:

1. Pentru blat mixezi untul moale cu zaharul pudra si zaharul vailat si adaugi treptat galbenusurile.

2. Incorporezi usor albusurile batute spuma tare in amestecul de galbenusuri, apoi jumatate din lapte si lafinal faia cernuta cu praful de copt.

3. Torni 2/3 din aluat in tava Delimano ;-)) Incorporezi cacaua si restul de lapte in auatul ramas si-l intinzi usor peste aluatul alb.

4. Asezi ciresele fara samburi peste aluatul cu cacao, apasand usor. Coci prajitura in cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 45 de minute(20' cu tava Delimano ;-), dupa care o lasi sa se raceasca in tava.

5. Pentru crema, bati untul moale cu zaharul pudra. Adaugi branza de vaci, zaharul vanilat si zeama de lamaie.

6. Scoti blatul din tava si intinzi peste el crema de branza. O dai la frigider ca sa se intareasca bine.

7. Intinzi ciocolata topita peste crema de branza de vaci si faci 'valuri' cu o furculita. O dai la rece ca sa se inchege ciocolata. Se taie in dreptunghiuri cu un cutit lasat in apa fierbinte.

Pofta Buna!

Autor : Roman