Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Pilaf cu urzici

Timp de pregatire:

Pana la 45 de minute

Timp total:

Pana la 45 de minute

Ingrediente:
  • 2 lingura ulei
  • 1 buc. ceapa
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 lingurita amestec de legume
  • 2000 ml apa
  • 4 ceasca orez
  • 300 gr urzici proaspete
Mod de preparare:

Se aleg urzicile de gunoaie si se spala in mai multe ape reci, pana cand apa devine limpede. Intr-o oala punem apa la fiert cu sarea, iar cand da in clocot, adaugam urzicile care se fierbem aproximativ 15 min. Dupa ce au fiert, urzicile se scurg si se toaca marunt. Zeama rezultata din fierbere de pastreaza.

Intr-un ceaun se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga orezul spalat si se lasa la calit pentru cateva minute. Se adauga apoi urzicille taiate si se toarna din cand din cand in cand zeama rezultata de la fierberea urzicilor. Se adauga si amestecul de legume. Se lasa la fiert, la foc mic, pana cand zeama scade si orezul se umfla. Se serveste ca atare sau ca garnitura la friptura.

Autor : Delimano