Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Miel la cuptor

Timp de preparare : Mai mult de o ora
Total time : mai mult de o ora
Ingrediente:
  • Un sfert de miel (pulpa de spate sau pulpa de fata cu piept), aproximativ 2 kg
  • 10-12 cartofi noi, mici
  • 3 catei de usturoi, curatati
  • 2 linguri de ulei de floarea sorelui
  • O cana de vin rosu, sec
  • 4 rosii, medii
  • 3 crengute de cimbru
  • O lingurita de sare
  • ½ lingurita de piper negru, macinat
Mod de preparare:
  1. Stergeti bine sfertul de miel cu o carpa umeda. Zdrobiti usturoiul si amestecati-l cu condimentele si apoi cu cimbrul si uleiul. Spalati bine cartofii noi. Incingeti cuptorul la temperatura mare.
  2. Stropiti o tava roaster Delimano cu putin ulei, apoi asezati grupat cartofii noi. Ungeti bine sfertul de miel, de jur imprejur, cu marinada de usturoi, apoi asezati-l peste cartofi.
  3. Coaceti carnea de miel in cuptor, la temperatura mare, timp de 20 de minute, apoi reduceti focul, stingeti-l cu vin si coaceti-l inca 35 de minute. Taiati rosiile in doua si puneti-le si pe acestea in tava Delimano. Continuati coacerea inca 20 de minute. Verificati daca este facuta carnea si apoi scoateti friptura afara.
  4. Serviti friptura cu cartofii noi, sosul din tava si salata verde.

Autor : Delimano