Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Mancarica de spanac cu orez

Timp de pregatire:

Pana la 45 de minute

Timp total:

Pana la 45 de minute

Ingrediente:
  • 1 kg spanac proaspat, spalat
  • 2 cepe mici, curatate
  • Un pahar de orez cu bob rotund
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • O lamaie
  • 2 catei de usturoi, curatati
  • 3 cani de supa de legume, preparata cu concentrat tip cub
  • ¼ lingurita de nucsoara rasa
  • O lingurita de sare
  • O lingurita de piper negru macinat
Mod de preparare:

1. Eliminati codiţele frunzelor de spanac. Tocati marunt atat ceapa, cat si usturoiul. Spalati orezul in 2-3 ape. Taiati lamaia in felii.

2. Incingeti o cratita cu ulei si sotati ceapa timp de 2-3 minute, apoi adaugati orezul si continuati pana ce acesta devine sticlos.

3. Adaugati supa de legume si amestecati uşor, pentru a nu se prinde orezul de fundul cratitei. Cand orezul incepe sa se umfle, iar lichidul s-a redus simtitor, adaugati si spanacul, taiat bucati mari. Amestecati, iar dupa 4-5 minute adaugati usturoiul, condimentele si feliile de lamaie.

4. Continuati fierberea pana cand orezul este fiert. In timpul fierberii adaugati putina apa, daca este necesar. La sfarsit scoateti feliile de lamaie, caci altfel vor da un gust amar preparatului.

5. Serviti spanacul cu orez ca atare sau ca garnitura langa carne de miel ori de pasare.

Pofta buna!

Autor : Delimano