Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Mancare de gaina cu vinete fripte

Timp de pregatire:

Mai mult de o ora

Timp total:

mai mult de o ora

Ingrediente:
  • ¼ gaina, taiata in 8 sau 12 bucati
  • 2 vinete mari
  • Un pahar de rosii pasate
  • 3-4 linguri de pasta de ardei (se gaseste atat in comert cat si in piata)
  • 4-5 catei de usturoi curatati
  • O ceapa curatata
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • ½ lingurita de rozmarin tocat
  • ½ lingurita de boia dulce
  • ½ lingurita de cimbru
  • Un varf de cutit de scortisoara macinata
  • Un varf de cutit de nucsoara rasa
  • ½ lingurita de piper negru macinat
  • O lingurita de sare
Mod de preparare:

1. Amestecati toate condimentele, mai putin ½ lingurita de sare si ungeti bucatile de carne de gaina cu ele, apoi stropiti-le cu o lingura de ulei.

2. Coaceti vinetele si curatati-le ca pentru salata de vinete. Lasati-le sa se scurga si tocati-le. Incingeti restul de ulei intr-o cratita Delimano si caliti usor ceapa, apoi adaugati usturoiul, pasta de ardei si rosiile pasate. Fierbeti totul, la foc domol, timp de 7-8 minute, apoi adaugaţi vinetele, asezonand cu restul de sare.

3. Incingeti cuptorul la 180°C, asezati bucatile de carne de gaina cu 2 linguri de apa intr-un vas de Jena, acoperiti cu o folie de aluminiu si inabusiti-le timp de 35-40 de minute. Dupa ce carnea s-a fragezit, turnati compozitia de vinete peste bucatile de carne de gaina si reintroduceti vasul, fara folie de aceasta data, in cuptor, continuand inca 12-13 minute.

4. Serviti mancarica presarata cu patrunjel tocat.

Pofta buna!

Autor : Delimano