Mancare de gaina cu vinete fripte
Timp de pregatire:
Mai mult de o ora
Timp total:
mai mult de o ora
- Ingrediente:
-
- ¼ gaina, taiata in 8 sau 12 bucati
- 2 vinete mari
- Un pahar de rosii pasate
- 3-4 linguri de pasta de ardei (se gaseste atat in comert cat si in piata)
- 4-5 catei de usturoi curatati
- O ceapa curatata
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- ½ lingurita de rozmarin tocat
- ½ lingurita de boia dulce
- ½ lingurita de cimbru
- Un varf de cutit de scortisoara macinata
- Un varf de cutit de nucsoara rasa
- ½ lingurita de piper negru macinat
- O lingurita de sare
- Mod de preparare:
-
1. Amestecati toate condimentele, mai putin ½ lingurita de sare si ungeti bucatile de carne de gaina cu ele, apoi stropiti-le cu o lingura de ulei.
2. Coaceti vinetele si curatati-le ca pentru salata de vinete. Lasati-le sa se scurga si tocati-le. Incingeti restul de ulei intr-o cratita Delimano si caliti usor ceapa, apoi adaugati usturoiul, pasta de ardei si rosiile pasate. Fierbeti totul, la foc domol, timp de 7-8 minute, apoi adaugaţi vinetele, asezonand cu restul de sare.
3. Incingeti cuptorul la 180°C, asezati bucatile de carne de gaina cu 2 linguri de apa intr-un vas de Jena, acoperiti cu o folie de aluminiu si inabusiti-le timp de 35-40 de minute. Dupa ce carnea s-a fragezit, turnati compozitia de vinete peste bucatile de carne de gaina si reintroduceti vasul, fara folie de aceasta data, in cuptor, continuand inca 12-13 minute.
4. Serviti mancarica presarata cu patrunjel tocat.
Pofta buna!