Iahnie de fasole
Timp de pregatire:
Pana la 45 de minute
Timp total:
Pana la 45 de minute
- Ingrediente:
-
- 10 buc. foi de dafin
- 2 buc. morcovi
- 1 lingura miere
- 3 buc. ceapa
- 1 lingura sare
- 4 lingura ulei de floarea soarelui
- 100 ml suc de rosii
- 4 buc. catei de usturoi
- 1 kg fasole boabe mari
- 1 lingura cimbru uscat
- 1 buc. legatura marar
- 2 lingura piper
- Mod de preparare:
-
Se pun la înmuiat cu 1 zi inainte boabele de fasole în apă rece. A doua zi, fierbem fasolea, în trei ape. După ce apa fierbe 15 minute, o aruncam si o inlocuim cu altă apă fierbinte. În ultima apă adăugam şi foile de dafin. Când este fiartă de jumătate adăugaţi şi o lingură de sare în apă. Curăţam ceapa, morcovii şi usturoiul şi le tocam mărunt. Încingem uleiul într-o cratiţă adâncă. Calim ceapa, usturoiul şi morcovii. Stingem cu apă de pe fasole. Adăugam sucul de rosi şi mierea. Fierbem până când legumele sunt pătrunse şi s-a format un sos gros. Adăugam boabele de fasole scurse de apă, cimbru, mărarul, sare şi piper după gust. Lăsam mâncarea să mai dea câteva clocote şi o luam de pe foc. Pofta buna!