Ghiveci calugaresc
Timp de pregatire:
Pana la 45 de minute
Timp total:
Pana la 45 de minute
- Ingrediente:
-
- 2 vinete mari spalate si curatate de capete
- 3 dovlecei mici spalati si curatati de capete
- 2 morcovi mici curatati
- ½ de telina medie curatata
- 150 g de fasole verde spalata si curatata
- 4 rosii coapte spalate si curatate de pielita si cotor
- 2 cepe mici curatate
- 4 catei de usturoi curatati
- O legatura de patrunjel tocat
- 6-7 frunze de busuioc proaspat tocate
- O crenguta de cimbru
- ½ pahar de ulei de masline cu aroma de busuioc
- O lingurita de sare
- Mod de preparare:
-
Taiati vinetele si dovleceii in cuburi cu latura de 2,5 cm. Rupeti fasolea verde in 3 bucati. Taiati morcovii si telina in felii de ½ cm grosime. Tocati marunt atat ceapa, cat si usturoiul. Rosiile taiati-le in cuburi de 1,5 cm, pastrand zeama si semintele.
Incingeti cuptorul la 180°C. Intr-o oala Delimano fierbeti ceapa cu usturoiul si zeama rosiilor, pana cand sosul se evapora aproape complet si ceapa s-a inmuiat. Asezati soteul de ceapa impreuna cu toate legumele in tava Delimano, adaugand ½ din patrunjel, busuiocul, cimbrul si sarea, apoi amestecati-le bine
Acoperiti tava cu folie de aluminiu, in asa fel incat sa nu permita aburului sa iasa, apoi introduceti-o in cuptor pentru 50-60 de minute. Dupa ce ghiveciul este gata dezveliti tava, verificand daca legumele sunt moi, apoi scoateti-le pe o tava, stropiti-le cu uleiul de masline aromat si presarati patrunjel.