Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Dovlecei umpluti cu branza si orez

Timp de pregatire:

Mai mult de o ora

Timp total:

mai mult de o ora

Ingrediente:
  • 3-4 dovlecei medii, curatati de capete si spalati
  • O ceapa curatata
  • 2 linguri de orez cu bobul rotund
  • 200 g de branza telemea
  • 50 g de cascaval
  • Un pahar de smantana
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • O lingurita de patrunjel tocat
  • 2 linguri de pesmet de casa
  • O lingurita de sare
  • ½ de lingurita de boia dulce
Mod de preparare:

1. Taiati dovlecii in doua de-a lungul, apoi curatati-i de coaja si scobiti-i. Incingeti cuptorul la 175°C, asezati dovleceii, cu scobitura in sus intr-o tava Delimano unsa cu ulei si coaceti-i timp de 10-12 minute, apoi scoateti-i la rece. 2. In timp ce dovleceii se coc, incingeti restul de ulei intr-un wok Delimano si inabusiti ceapa, apoi adaugati miezul dovleceilor, amestecand usor pana s-a evaporat zeama lasata de acestia. In continuare, radeti telemeaua intr-un bol, folosind razatoarea cu ochiuri mari, apoi curatati razatoarea si radeti in alt bol cascavalul. 3. Puneti orezul la fiert impreuna cu un pahar de apa si sare. Dupa 20 de minute amestecati orezul cu soteul de dovlecei, branza telemea rasa, boiaua si verdeata. Umpleti dovleceii cu aceasta mixtura, apoi asezati-i inapoi in tava, turnati smantana deasupra si presarati cu pesmet si cascaval ras. 4. Coaceti dovleceii timp de 15-20 de minute. Serviti dovleceii cu sos de rosii

Pofta buna!

Autor : Delimano