Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Crema de spanac Paparot – Friulian

Timp de pregatire:

Pana la 45 de minute

Timp total:

Pana la 45 de minute

Ingrediente:

Supa:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 kg aripi de pui
  • 3 morcovi taiati cubulete
  • 2 cepe tocate
  • 4 frunze de telina
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura piper negru
  • cateva fire de patrunjel

Crema:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
  • 1 kg spanac, tocat marunt
  • sare si piper
  • 2 l supa de pui
  • 100 gr faina de porumb
  • 40 gr faina
Mod de preparare:

O supa sanatoasa si usoara este alegerea perfecta pentru masa de pranz

Pasul 1. Supa

Mai intai, preparati supa. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie wok Delimano® Ceramica (pana ce senzorul de pe maner ce indica temperatura devine rosu). Adaugati aripile de pui si prajiti pe toate partile, pana se rumenesc.

Scoateti aripile si lasati-le deoparte. Adaugati morcovi, ceapa si telina si fierbeti pana se fragezesc si capata o culoare aurie.

Puneti din nou carnea in tigaie si adaugati 2 litri de apa, pasta de rotii, piper si patrunjel. Amestecati pentru a dizolva ce a mai ramas pe fundul vasului. Lasati sa dea in clocot, faceti focul mai mic si lasati sa fiarba inabusit timp de 45 de minute. Din cand in cand inlaturati spuma si grasimea care se aduna la suprafata. Dati vasul la o parte si scurgeti.

Pasul 2. Crema

Incalziti uleiul de masline intr-o cratita Delimano® Ceramica. Adaugati usturoiul si sotati timp de 5 minute. Adaugati spanacul si fierbeti 2 minute, apoi adaugati supa groasa. Lasati sa dea in clocot, apoi dati focul mai mic. Amestecati faina si faina de porumb intr-un castron separat. Adaugati o ceasca de supa fierbinte si amestecati continuu. Turnati amestecul in vasul cu spanac si fierbeti 10 minute.

Asezonati cu sare si piper si serviti

Autor :