Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Clatite cu legume la cuptor

Timp de pregatire:

Mai mult de o ora

Timp total:

mai mult de o ora

Ingrediente:
  • 2 cani de aluat de clatite (aproximativ 500 ml)
  • 500 ml de smantana dulce
  • O cana de branza de vaci grasa
  • 2 linguri de parmezan ras
  • O ceapa medie si una mica, curatate
  • O telina mica curatata
  • 3 catei de usturoi curatati
  • ½ de ardei gras curatat si spalat
  • Un morcov mic curatat
  • Un dovlecel mic curatat
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • O lingura de ulei de floarea soarelui, pentru prajit clatitele
  • Un pahar de vin alb sec
  • ½ lingurita de oregano macinat
  • O lingurita de patrunjel tocat
  • 2-3 frunze de busuioc tocate
  • O lingurita de sare
  • ½ lingurita de piper negru macinat
Mod de preparare:

1. Preparati 8-12 clatite, apoi taiati marginile formand patrate.

2. Tocati separat ceapa mica si ceapa medie. Taiati feliute usturoiul. Taiati ardeiul cubulete. Taiati cubulete toate celelalte legume.

3. Incingeti o cratita Delimano cu o lingura de ulei si sotati cateva minute ceapa si un catel de usturoi. Turnati vinul peste sote si fierbeti pana s-a redus aproape de tot, apoi asezonati si adaugati smantana. Dati 2 clocote si luati de pe foc.

4. Incingeti restul de ulei in cealalta tigaie, cu marginile inalte si adaugati pe rand ceapa, morcovul, telina, dovleceii si usturoiul. Sotati-le la foc domol, adaugand o lingura de apa.

5. Incingeti cuptorul la 180°C. Amestecati soteul de legume cu cubuletele de ardei, branza de vaci si ½ din parmezan. Asezonati umplutura si adaugati ierburile. Umpleti clatitele cu aceasta umplutura, apoi asezati-le intr-o tava si turnati sosul deasupra. Presarati cu restul de parmezan si coaceti timp de 30 de minute in cuptor.

6. Serviti clatitele la cuptor cu salata verde.

Pofta buna!

Autor : Delimano