Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Ciulama de pipote de pui

Timp de pregatire:

Mai mult de o ora

Timp total:

mai mult de o ora

Ingrediente:
  • 800 g pipote de pui
  • o ceapa mare, curatata
  • un morcov, curatat
  • o radacina de pastarnac, curatata
  • ½ de pachet de unt (100 g)
  • 2 linguri cu varf de faina
  • o cana de lapte
  • 2 cani de supa de pui, preparata cu concentrat tip cub
  • o lingurita de sare
Mod de preparare:

1. Spalati foarte bine pipotele si puneti-le la fiert cu apa si sare. Spumati din cand in cand, iar cand nu se mai ridica spuma, adaugati morcovul si pastarnacul. Fierbeti la foc domol inca 20 de minute. Dupa ce pipotele s-au inmuiat, scoateti-le din oala si strecurati supa, rezervand 2 cani. 2. Incingeti o cratita Delimano cu unt si inmuiati ceapa tocata marunt. Cand a devenit sticloasa, adaugati faina si amestecati putin. Stingeti cu supa de pui, adaugand-o treptat si fierbeti cateva minute la foc domol, amestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase. 3. Adaugati in cratita Delimano supa rezultata de la pipote, pipotele si laptele. Fierbeti la foc domol, timp de 20 de minute, amestecand cand si cand. 4. Opriti focul, adaugati piperul si lasati sa se raceasca putin. 5. Serviti ciulamaua cu mamaliguta.

Pofta buna!

Autor : Delimano