Budinca cu curmale si ghimbir confiat
Timp de pregatire:
Pana la 45 de minute
Timp total:
Pana la 45 de minute
- Ingrediente:
-
Sosul:
- 500 ml frisca
- 120 gr zahar brun moscovado
- 2 ½ linguri de sirop de ghimbir
- varf de cutit de sare
Budinca:
- 180 gr curmale, se scot samburii si se taie cubulete
- 250 ml apa
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 40 gr ghimbir zaharisit taiat
- 175 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita sare
- 55 gr unt
- 150 gr zahar 2 oua
- Mod de preparare:
-
Pregateste un desert care iti lasa apa in gura pentru pranzul de duminica.
Pasul 1. Sosul:
Amestecati zaharul, frisca, sarea si siropul intr-o oala Delimano® Ceramica si puneti-o la foc. Lasati zaharul sa se dizolve. Fierbeti pentru aproximativ 5 minute pana ce amestecul se intareste usor. Turnati jumatate de amestec intr-o forma si puneti la frigider. Pastrati cealalta jumatate pentru servit.
Pasul 2. Budinca:
Incalziti curmalele si apa in cratita Delimano® Ceramica. O data ce apa incepe sa fiarba, indepartati de pe foc si amestecati bicarbonatul de sodiu. Adaugati ghimbirul. Intr-un bol separat, cerneti faina, praful de copt si sarea. Cu ajutorul mixerului bateti untul si zaharul pana devine usor si cremos. Adaugati progresiv ouale si bateti-le. Amestecati apoi jumatate din amestecul de faina, apoi cel de curmale si faina ramasa. Amestecati bine.
Ungeti cu unt o tigaie din ceramica Delimano® Ceramica Dry CookerTM. Turnati amestecul in aceasta si coaceti pentru aproximativ 50 minute sau pana ce pe o scobitoare introdusa in centrul pastei ramane miez umed. Verificati dupa 40 minute.