Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Budinca cu curmale si ghimbir confiat

Timp de pregatire:

Pana la 45 de minute

Timp total:

Pana la 45 de minute

Ingrediente:

Sosul:

  • 500 ml frisca
  • 120 gr zahar brun moscovado
  • 2 ½ linguri de sirop de ghimbir
  • varf de cutit de sare

Budinca:

  • 180 gr curmale, se scot samburii si se taie cubulete
  • 250 ml apa
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 40 gr ghimbir zaharisit taiat
  • 175 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 55 gr unt
  • 150 gr zahar 2 oua
Mod de preparare:

Pregateste un desert care iti lasa apa in gura pentru pranzul de duminica.

Pasul 1. Sosul:

Amestecati zaharul, frisca, sarea si siropul intr-o oala Delimano® Ceramica si puneti-o la foc. Lasati zaharul sa se dizolve. Fierbeti pentru aproximativ 5 minute pana ce amestecul se intareste usor. Turnati jumatate de amestec intr-o forma si puneti la frigider. Pastrati cealalta jumatate pentru servit.

Pasul 2. Budinca:

Incalziti curmalele si apa in cratita Delimano® Ceramica. O data ce apa incepe sa fiarba, indepartati de pe foc si amestecati bicarbonatul de sodiu. Adaugati ghimbirul. Intr-un bol separat, cerneti faina, praful de copt si sarea. Cu ajutorul mixerului bateti untul si zaharul pana devine usor si cremos. Adaugati progresiv ouale si bateti-le. Amestecati apoi jumatate din amestecul de faina, apoi cel de curmale si faina ramasa. Amestecati bine.

Ungeti cu unt o tigaie din ceramica Delimano® Ceramica Dry CookerTM. Turnati amestecul in aceasta si coaceti pentru aproximativ 50 minute sau pana ce pe o scobitoare introdusa in centrul pastei ramane miez umed. Verificati dupa 40 minute.

Autor : Delimano