Briose cu ciocolata si capsuni
Timp de pregatire:
Mai mult de o ora
Timp total:
Mai mult de o ora
- Ingrediente:
-
- 200 gr capsuni
- 200 gr ciocolata neagra
- 150 gr unt
- 3 oua
- 100 gr zahar brun
- 100 gr faina
- 1 lingurita vanilie
Pentru crema:
- 3 linguri dulceata de capsuni
- 200 gr crema de branza
- 100 gr unt
- 50 gr zahar pudra
- 1 lingurita vanilie
- Mod de preparare:
-
Pune ciocolata rupta bucati intr-o craticioara impreuna cu untul moale taiat cubulete. Topeste-le la bain-marie pana obtii o crema omogena.
Mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui robot pana isi tripleaza volumul. Pune apoi ciocolata topita si mixeaza in continuare la viteza mica pana se incorporeaza. Amesteca praful de copt cu faina si pune-le in compozitie, mixand in continuare la viteza mica.
Imparte compozitia in formele de briose si umple-le pe fiecare cam trei sferturi. Taie capsunile cubulete si pune in fiecare briosa 1-2 lingurite.
Pune tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute. Lasa-le apoi sa se raceasca de tot.
Intre timp prepara crema: mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, adauga apoi crema de branza si vanilia. La final, pune 2-3 linguri de dulceata de capsuni blendata.
Pune crema la rece inainte sa ornezi briosele.