Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Bline cu ciuperci

Timp de pregatire:

Pana la 45 de minute

Timp total:

Pana la 45 de minute

Ingrediente:

Bline:

  • ¾ cana de faina
  • ½ cana de lapte
  • ½ pahar de apa calduta
  • O lingurita de drojdie proaspata
  • 2 oua
  • O lingura mare de unt topit
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita de zahar

Sote de ciuperci:

  • 300 g de ciuperci Champignon proaspete, spalate si curatate
  • ½ de ceapa curatata
  • 2 linguri de smantana fermentata
  • O lingurita de patrunjel tocat
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • ½ lingurita de sare
  • Un varf de cutit de piper negru macinat
Mod de preparare:
  1. Amestecati intr-un bol micut apa calduta, cu zaharul si drojdia, apoi presarati cu putina faina. Lasati maiaua astfel pregatita la odihna. Separati ouale, batand albusurile spuma, iar galbenusurile amestecati-le cu untul topit, faina, laptele, sarea si maiaua. Bateti bine aluatul, care va capata o consistenta de smantana. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de 30 de minute, apoi incorporati incet albusul.
  2. In timp ce aluatul creste, tocati marunt ceapa si ciupercile. Incingeti o craticioara Delimano (Saucepan sau Skillet) cu ulei si sotati ceapa, apoi adaugati ciupercile, sarea si piperul, amestecand usor. Dupa 7-8 minute soteul de ciuperci nu va mai lasa zeama, ceea ce inseamna ca este gata. Amestecati acum soteul cu patrunjelul tocat si cu smantana.
  3. Incingeti o tigaie Delimano cu putin ulei si, luand cu o lingura din umplutura, turnati pe aceasta, frigand blinele 40-50 secunde pe o parte si 20-30 secunde pe cealalta. Scoateti blinele pe o farfurie.
  4. Repetati operatia pana terminati aluatul, apoi asezati cate o lingura de sote de ciuperci pe fiecare blina si serviti-le reci.

Pofta buna!

Autor : Delimano